image


Imbracarea manusilor sterile


Imbracarea manusilor sterile trebuie sa respecte cateva reguli prin care sa fie pastrata sterilitatea. Tehnica este:
Deschidera ambalajului exterior trebuie facuta in asa fel incat ambalajul interior (continand manusile) sa ramana steril.
Ambalajul inteior este desfacut si intins pe o suprafata plana. Partea dinspre antebrat a manusilor este rasucita formand un fel de guleras.
Cu mana stanga se prinde manusa dreapta de guleras in asa fel incat sa fie atinsa numai fata interna a manusii.
Se introduce mana dreapta in manusa. Manusa se trage cu mana stanga. In continuare trebuie atinsa doar fata interna a manusii.
Chiar daca manusa dreapta nu e perfect asezata (nu e trasa suficient pe antebrat sau degetele n-au intrat corect) se lasa pentru moment asa cum e; nu se aranjeaza manusa pentru a nu-i compromite sterilitatea.
Se vede aici ca degetul V nu a intrat in degetul corespunzator al manusii. Pe moment manusa se lasa asa. Defectul va fi corectat dupa imbracarea si a celeilalte manusi.
Cu mana dreapta (sterila) se ia manusa stanga atingand numai fata ei exterioara (sterila); se folosesc degetele II-V drepte, care se introduc pe sub gulerasul manusii stangi.
Se introduce mana stanga in manusa. Manusa e trasa cu mana dreapta avand grija sa nu antingem cu dreapta interiorul manusii stangi.
Manusa stanga e complet imbracata.
Atingand numai partea exterioara se aranjeaza manusa care nu a fost imbracata bine - aici se trage pe antebrat
Atingand numai partea exterioara se aranjeaza manusa care nu a fost imbracata bine - aici se aranjeaza degetul.

 
image